Conf. Dr. Cristian Mornoş

Conf. Habil. Dr. Cristian Mornoş este medic primar cardiolog la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara, având competenţe în ecocardiografie transtoracică, ecocardiografie transesofagiană şi cardiologie intervenţională.

Din anul 2014, dr. Cristian Mornoş este coordonatorul compartimentului de cardiologie interventională din cadrul IBCV Timişoara şi al subprogramului naţional de revascularizare coronariană percutană a pacienţilor cu infarct miocardic acut cu supradenivelare de segment ST în primele 12 ore de la debut pentru partea de sud-vest a ţării.

Pe parcursul anilor a condus mai multe proiecte de cercetare, unul dintre ele analizând rolul ecocardiografiei speckle tracking în detectarea precoce a afectării miocardice la pacienţii oncologici trataţi cu citostatice. Acest studiu a demonstrat pentru prima dată că analiza 3D-strain este o metodă de screening pentru identificarea precoce a cardiotoxicității, putând preveni progresia către o etapă ireversibilă a disfuncției cardiace.